Много хора предпочитат да носят телефона в джоба си, но повечето от тях дори не предполагат по какъв начин това влияе на вашето здраве. Оказва се, че е изключително опасно и задължително трябва да знаете какво може да ви причини това. 

Проблеми с гърба
Някои хора обичат да носят телефона в задния си джоб, а това не само е опасно за здравето. Не трябва да държите телефона си там в никакъв случай, дори само защото го правите лесна плячка за крадците. Лекарите твърдят, че тези, които носят такъв телефон, често започват да изпитват болки в гърба и краката.

Това се дължи на факта, че радиацията от смартфона влияе отрицателно на седалищния нерв. В допълнение, модерните смартфони са доста големи и тежки.

Опасност при мъжете
Лекарите отдавна бият тревога и категорично забраняват на мъжете да носят телефона в джоба на панталоните си. Това влияе неблагоприятно на сексуалното здраве и репродуктивната система. Може да се появят и други проблеми.

Например - безплодие и импотентност. Някои проучвания показват, че това намалява производителността на сперматозоидите, така че за тях е по-трудно да оплождат яйцеклетката.

Опасност при жените
Някои жени носят телефон в джоб близо до гърдите си. Научно е доказано, че рискът от рак се увеличава. Много жени с навика да носят смартфон в джоба на гърдите си по-късно откриват рак на гърдата.

Плътност на костите
Анализаторите провели проучване и забелязали, че радиацията от мобилните телефони може дори да засегне костната тъкан. В инспекцията са участвали повече от сто мъже, които носели телефон за кола повече от шест години. Налице е един модел - плътността на костната тъкан спадна драстично.

Така лекарите установиха, че тези хора, които носят телефон около тялото 15 часа на ден, са подложени на постоянно облъчване.