Медик от Мюнхен стана първият доброволец в болницата в Пазарджик. Както вече съобщихме, заради многото положителни проби на коронавирус на медицински персонал в ОАИЛ на МБАЛ-Пазарджик, болницата изпитва огромни затруднения  да продължи да работи. В отделението има 14 заразени от общо 29 здравни работници.    

Инфекцията продължи да се разпространява, въпреки предприетите дезинфекционни действия и мерки. Поради тази причина ръководството на МБАЛ-Пазарджик  се обърна с молба за помощ  до началника на ВМА ген. майор проф. Венцислав Мутафчийски в болницата да бъде изпратен екип, който да извърши пълна дезинфекция на отделението и да окаже експертна и методична помощ.

Половината медици от Интензивното на болницата в Пазарджик са с COVID-19От лечебното заведение търсят персонал

Към момента единственият лекар доброволец е д-р Кристина Дечева, която е пристигнала от Мюнхен. Тя е възпитаник на Езикова гимназия "Бертолт Брехт". След завършване на средно образование в Пазарджик заминава да учи в Мюнхен, където завършва висше медицинско образование. Там защитава и дисертация в областта на онкологията. Три години работи в отделението по лъчетерапия на Университетската клиника "Рехтс дер Изар" в Мюнхен и 4 години в Университетската клиника в Ландсхут. 35-годишната лекарка се връща в Пазарджик по време на извънредното положение. След като разбира за затрудненото положение в пазарджишката болница, решава да помогне.

В болницата има още трима доброволци - една медицинска сестра и двама спортисти, които покриват част от санитарните задължения. Недостигът на реаниматори обаче е голям, затова е и апелът за помощ, съобщават от ръководството на Пазарджишката болница.