Ако цял ден сте в движение и работата ви няма край, вие похапвате в промеждутъците каквото и да е. И вечер е нормално да си наваксате, защото организмът си го иска. Ето кога е най-полезно да вечеряме:

Не се придържайте към правилото - "Не вечеряш - отслабваш", защото с празен стомах не се заспива лесно. Най-подходящото време за вечеря е 19-20 часа, но е подходящо само ако заспите преди 23 часа, защото в следващите часове ще огладнеете много, особено ако сте хапнали малка порция, пише Дарик.

Спазването на съветите на специалистите за ранна и малка вечеря е най-полезно. Леката вечеря позволява приема на хранителни вещества и намалява апетита, без да преяждаме. Хапвайте малко, защото когато тялото ви е в покой няма нужда от енергията, която дава храната. Ако тя не е изразходвана, ще се превърне в мазнини.

Перфектната вечеря включва протеин от някакво месо (пиле, риба или нетлъсто свинско и телешко) и сезонни зеленчуци. Ако имате проблеми с килограмите, може да се ограничите само до салата за вечеря.

Тези, които си лягат късно и не могат да заспят, ако не хапнат нещо, най-добре да заложат на извара, мляко или яйца.

Алкохолът е една от основните причини да прекаляваме с храната на вечеря. Това е така, защото доброто питие върви с добро мезе. И често след няколко питиета задръжките падат и сме по-склонни да прекалим любимите си храни.

Разбира се, чаша бира или вино са неизменна част от удоволствието от вкусната вечеря и не бива да се лишаваме от тях.