Четирима души са приети в болница в Шотландия след подозрение, че са заразени с коронавируса, съобщи The Sun. Пациентите, чиято възраст и пол все още не са известни, пътували от китайския град Ухан през Лондон за Шотландия. Те имали гриподобни симптоми и респираторни затруднения, което наложило незабавното им хоспитализиране в университетската болница "Кралица Елизабет" в Глазгоу, предаде "Дарик".

Тестовете все още не са успели да изключат вируса убиец, а пациентите, изолирани от болничния персонал, се лекуват от специални медици в стерилни костюми. Температурата на всички лекувани в болницата също ще се наблюдава като предпазна мярка. Болните не са били прегледани, когато пристигнали в Лондон, което предизвиква опасения, че смъртоносният коронавирус може да се разпространи във Великобритания.

Предупредени са и всички пътници на летище "Хийтроу" веднага да сигнализират необходимите институции, ако нещо ги притесни в здравословното им състояние. Коронавирусът е убил 17 души в Китай, като пет града са под карантина, а стотици са заразени.

Вирусът вече се е разпространил и в други държави, които са наложили специални мерки по всички летища.

Супа от прилепи може да е причинила епидемията от коронавирусЦяла китайска провинция е под карантина

Потвърдено! 571 случая от новия коронавирус в КитайПочиналите са 17 души