Не много хора знаят за ползите от сините сливи. Те влияят на функционалността на червата и храносмилането. Интересни промени настъпват в тялото обаче, ако ядете по 5 сушени сливи на ден. Сините сиви не са с високо съдържание на калории. Един плод съдържа около 36 калории. 

Нискокалоричното съдържание в комбинация с богат състав на витамини и минерали ви позволява да използвате този продукт за отслабване. Сините сливи са в основата на много диети. Освен това допринасят за лесното усвояване на тежки месни храни.

Ежедневната употреба на сини сливи се препоръчва при остеопороза, тъй като допринася за регенерацията и укрепването на костната тъкан.  Не трябва да забравяме да включим продукта в диетата и при запек, тъй като той е естествено слабително, пише Zdrave.to.

В допълнение, може да се използва отхора, които имат проблеми като: Ангина пекторис, бъбречни заболявания, трудности с храносмилането, метаболизъм, излишно тегло, нарушено зрение, проблеми с очите. и сърдечни смущения.

Но освен общия лечебен ефект, сините сливи забавят и процеса на стареене.

При консумиране на пет сини сливи дневно ще придадете на кожата здравина и блясък Препоръчителна е ежедневна употреба на сини сливи за хора, предразположени към различни нервни разстройства или страдащи от неврози. Този продукт укрепва нервната система.