Бананите са с чудесен вкус и ухаят прекрасно, но едва ли биха били първият ви избор при диета. Всички знаем, че хранителната им стойност е доста голяма и с тях няма да постигнем желания ефект.

Но кой би предположил, че  обелките на банана могат да ни помогнат в отслабването ?

Сигурно и вие сте повдигнали скептично вежди, четейки това - че кой би ял кората на банана ?! Всъщност предстои да ви съобщим нещо много, много интересно, пише Zajenata.bg.

Според известната диетоложка Сузи Бърел обелките от бананите не трябва да бъдат неглижирани. Напротив, тя е категорична, че те са основна част от нашия път към перфектната фигура, красива кожа и пълноценен сън.Сузи изтъква като основна причина за това богатото съдържание на витамини, което се крие в обелката на банана. Ако я консумираме, ние ще повишим чувствително дневния си прием на фибри, витамин В6, витамин С и магнезий. Сузи ни подсеща, че обелките могат да бъдат включени и в смути или в мъфини. Можете да си направите бананов хляб с тях.

Препоръчително е също бананите, съответно и обелките им, които консумираме, да бъдат съвсем свежи, дори могат да бъдат и все още зелени. Най-добре е обаче да купуваме и хапваме ярко жълти, защото в този момент плодът съдържа най-много витамини и фибри и по-малко захар.