Коледа безспорно променя ежедневния ви режим и обърква ритъма на организма ви. Това безспорно се отразява на здравето ви както положително, така и отрицателно. Ето как Коледни си играе със здравето ви.

Покрай Коледа се консумира прекалено много шоколад

Шоколадът е класически и един от най-лесните варианти за коледен подарък, който винаги ще се хареса. И ивнаги ще се изяде. Ето защо покрай Коледа консумацията на шоколад нараства с 8% или 3,2 милиона долара, според проучване, проведено в Австрия. 

Проблемът е, че в шоколада има твърде много мазнини, които не се отразяват никак добре на здравето и фигурата ви, особено на сърцето ви. Така че, ако шоколадът е едно от коледните изкушения за вас, наблегнете на черния шоколад с минимално количество захар и мазнини

Стрелката на кантара показва повече от желаното

Знаете ли че покрай Коледа средностатистическият човека качва между 0,8 и 1,5 кг. И говорим за период от 7-10 дена. Според проведено проучване във Великобритания покрай Коледа дневният прием на калории скача до 6000. Или иначе казано три пъти повече от нормалното за една жена, например. 

Препивате

Съвсем нормално е на Коледа да се почерпите и да вдигнете наздравици. Но според британско проучване хората пият 40% повече покрай Коледа, което е притеснително много, пише Rozali.com

Спортувате повече

С това компенсирате донякъде гореспоменатите факти. Може би причината е в повечето свободно време, желанието ви да си починете от роднините и да избягате от вкъщи с уговорката, че ще поспортувате час-два. Или иначе казано покрай Коледа хората тренират 30% повече.

Спите повече

Лошият сън и малкото часове сън са едни от най-често срещаните здравословни проблеми. Е, Коледа успява да ги разреши. Почивните дни и липсата на ежедневния стрес в офиса ви предразполагат към това да си отспите за цяла година, което действа доста регенериращо не само на тялото ви, но и на психиката ви.