Кожата на лицето е най-уязвимата част от тялото. Особено при жените и именно заради ежедневните грижи, които се полагат. Някои от нашите навици буквално съсипват кожата ни и се отразяват именно върху лицето

Ето и няколко от тях, които определено трябва да избягвате:

На първо място, разбира се е храненето

Толкова обичаме да си похапваме сладко, но това винаги си дава отзвук, както с натрупаните килограми, така и с пъпки по кожата. Шоколадът и другите сладки лакомства разрушават важния за младоликостта колаген в кожните клетки.

Прекаленото количество натрий също не се отразява добре на кожата

Прекаляването с такива храни изсмуква влагата от кожата. Затова е необходимо да се намалят солта и солените храни, да не се ядат консерви и готови сосове.

Не си пипайте често лицето с ръце!  Често ръцете ни са мръсни и прехвърляме всичко това върху лицето. Това води и до замърсяване на порите и  появата на пъпки.

Пийте повече вода

Водата е жизненоважна за здравето и красотата. Пиенето на недостатъчно течности вреди на целия организъм, а кожата страда най-вече, когато е суха и дехидратирана. Резенче лимон в чашата също е добре дошло.

Недостатъчен сън

Препоръчителните осем часа сън на нощ не само помагат за тонус и енергия през деня, но и освежават кожата. Обратното, недостатъчният сън намалява нейната свежест и еластичност, а и запушва порите.

Заспиването с грим

Несвалянето на макиажа може да доведе до запушени пори и бактериални инфекции, които могат да предизвикат акне. Отстраняването на грима вечер е задължително, а за спазването на този полезен навик помага поставянето на почистващи кърпички до леглото.