Колкото и да си се наял винаги можеш да похапнеш нещо, особено когато гледаш някой филм. Чипсът, начосът и пуканките може да се хапват без значение какво правиш. Всяка хапка обаче ни носи голямо количество калории и то без изобщо да усетим. Ето защо трябва да се помисли за някой по-здравословен заместител, особено за децата, които много обичат такъв тип пакетирани храни.

Ето и един вариант за кето крекери, които се приготвят бързо и лесно.

Необходими съставки:

1 чаена чаша бадемово брашно

1/2 чаена чаша настърган пармезан

Едно яйце

Малко сух босилек

Рецептата:

Настържете пармезана и разбийте яйцето в купа. Добавете към него настъргания пармезан, бадемовото брашно и босилека и разбъркайте добре, до получавате на тесто.

Върху лист хартия за печене поставяте тестото от бадемовото брашно, върху което поставете втори лист хартия за печене и разточете на тънък блат с помощта на точилка. С остър нож нарежете получения блат на крекери.

В тава поставете хартия за печене. Наредете крекерите в тавата. За да ги пренесете по-лесно, може да използвате шпатула или вилица, тъй като тестото е малко по-ронливо от стандартно тесто. Печете кето-крекерите с баршно от бадеми в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 12-15 минути, или докато придобият леко златист цвят.