Как да постигнем ежедневна свежест на кожата?

Кожата може да стане по-свежа, ако се хидратира не само отвън, но и отвътре

България 31.01.2020 23:30 1083 0
Как да постигнем ежедневна свежест на кожата?

Как да се поддържа свежа кожа на лицето? Ежедневното почистване е в основата. Почистващият препарат на водна основа е подходящ. Нормалното рН на продуктите за почистване на лице предотвратява зачервяването на кожата. 

Масажът на лицето също действа релаксиращо. Той допринася за еластичността на кожата, но същевременно засилва циркулацията на кръвта. Това допринася за снабдяване на кожата с хранителни вещества. При масажа може да се използват етерични масла. Например розовото масло успокоява дразненията на кожата, а кокосовото я хидратира.

Тоникът е важно допълнително средство към рутинната грижа за кожата, тъй като то има благоприятно влияние върху нея. Освен че премахва грима, я хидратира и прави свежа. Някои балансират рН на кожата. Подходящ тоник за мазната кожа е водата от чаено дърво, а за кожата, склонна към зачервяване - от розова вода. И не на последно място, тоникът трябва да бъде богат на антиоксиданти и без алкохол. 

Използването на ретиноиди също е важно за освежаването на кожата. Ретиноидите са продукти, получени от витамин А, които подобряват текстурата и тонуса на кожата. В допълнение, те могат да помогнат за предотвратяване на фините линии, като стимулират производството на колаген.  

Ексфолиацията също допринася за освежаването на кожата. Тя премахва най-горните кожни клетки, които се натрупват. Затова след тонизиране и преди хидратиране, ексфолиацията е изключително подходяща. Според дерматолозите ексфолирането един до три пъти седмично е оптимално, но всичко зависи от типа кожа. За освежаване на кожата може да се използват овесена каша, захаросан мед, сода или сол. 

Кожата може да стане по-свежа, ако се хидратира не само отвън, но и отвътре. Затова например може да се приема редовно топла вода с мед и лимон. Зеленият чай и кокосовата вода са други страхотни опции за сутрешни напитки. Кафето не е опция, тъй като то дехидратира. 

Закуската също е от ключово значение. Включването на зърнени храни като овесена каша, разнообразие от пресни плодове и зеленчуци, протеини и полезни мазнини допринасят за това, кожата да изглежда свежа и добре хидратирана още от сутринта.

 

Акценти

Изпрати новина