Имали ли сте усещането точно, когато решите да започнете да се храните здравословно или да започнете нов режим, в който сладкото е изключено, да се случи нещо… Започва постоянно и безспирно в главата ви да се върти парче от любимата торта , случайно се сещате за готварската ви книга и някак нещо ви влече да приготвите дълго отлаган десерт?

Десертите са голямо изкушение, което асоциираме с повод за празнуване и самовъзнаграждение. Има няколко малко известни метода, с които ще овладеете желанието си за сладко, споделят от edna.bg.

Ето и какви са те:

Когато почувствате желание да хапнете нещо сладко изпийте чаша вода, вдишайте и издишайте дълбоко поне 5 пъти, раздвижете се, дори една кратка разходка е достатъчна. Ако сте гладни, хапнете нещо здравословно, което наистина да ви засити, една ябълка няма да е достатъчна.

 

Предложения за храни, които са удачни заместители на шоколада и тестените десерти: парченца ябълка с фъстъчено масло, пресни плодове и ядки, чай със сладък вкус (например ванилия) или фурми.

Погрижете се за менюто ви, по-специално за основните хранения. Всяка порция трябва да съдържа достатъчно количество протеин и полезни въглехидрати, за да бъдете сити по-дълго. 

Предварително приготвяйте няколко леки закуски, за да не се налага да посягате към вредните захарни изделия, когато почувствате глад.

Да се откажем от сладкото е голямо предизвикателство, защото десертите са навсякъде около нас. Споделете на приятелите и близките си за новите положителни промени, които желаете да внесете в живота си. Нещо повече, поискайте от тях да ви подкрепят и да ви помогнат да се справите с трудностите.