Пловдивските стоматолози р-р Венцеслав Станков и д-р Лилия Гюдюлева бяха лектори на четвъртото издание на Академия MVision, което тази година се проведе в Украйна. Целта на този конгрес е да събира специалисти от цял свят, за да се обменят идеи и техники и за да се повиши качеството и ефективността на денталната медицина. "В интерес на истината това, което се получава в момента в световен мащаб е, че преди говорихме за интердисциплинарна работа в клиниките си, а сега говорим за интернационална съвместна работа ", споделя д-р Гюдюлева. 

Тя и д-р Станков са част от екипа на Mvision, заедно с доктори от Бразилия, Португалия, Белгия и Украйна. Този начин на работа позволява работа върху общи случаи по цял свят и по-този начин става възможно решаването на различни сложни казуси, разбира се винаги в полза на пациента споделят докторите. Само преди няколко месеца пловдивчанинът се нареди сред най-добрите в световния дентален бранш на Международното Дентално Изложение в Кьолн Германия.

Академията се проведе в продължение на два дни. Тази година през вторият ден на MVison пък бяха допуснати студенти, стажанти и лекари под 30 години, които също представиха свои презентации. Те участваха в състезание по между си и двамата българи д-р Софиен Риахи и д-р Пиер Димитров взеха награди смайвайки журито с прецизността на своите случаи. Участието за младите украински лекари беше осигурено безвъзмездно от организаторите с цел да се докоснат до съвременната стоматология и да запалят искрата за развитие в себе си.  

Академията с участието на нашите специалисти бе закрита с  парти в планината в курорта Буковел.