„Ограничаване на автомобилните газове“ не е най- еротичното нещо, но ново изследване доказва, че това е едно от най- добрите неща, които могат да се случат със сексуалния живот на хората, пише немското списание Focus.

„Въздухът с високо съдържание на токсични вещества, който вдишват живеещите в райони с интензивно пътно движение, вероятно е причина за нарушена ерекция при мъжете, твърдят учени от китайската провинция Гаундун“, пише изданието.

В рамките на изследване, чиито резултати са публикувани в научното списание Journal of Sexual Medicine, учените са извършили различни лабораторни експерименти върху плъхове. Десет от тях са били контролна група, която е дишала чист въздух. Три други групи ежедневно в продължение на два, четири или шест часа са дишали въздух, в който е имало и изгорели автомобилни газове.

„При това било открито, че газовете оказвали съществено негативно въздействие на „сексуалния живот“ на гризачите, особено в групите, които са дишали по четири или шест часа дневно“, съобщава списанието.

„Нашето изследване за пръв път доказва, че изгорелите автомобилни газове оказват неблагоприятно действие върху функцията на пениса. Резултатите ни дават повод за безпокойство за това, че продължителното въздействие на дима от ауспусите провокира възникване на проблеми с ерекцията“, заключава изследването.

Превод и редакция: Trafficnews.bg