Модата се променя със скоростта на светлината, и слава богу вече не е толкова актуално да бъдем ултра слаби. Мъжете вече предпочитат по-пищните, но същевременно стегнати тела. Ако разполагате с дупе като на известната фитнес инструкторка Джен Селтър, със сигурност сте щастливка. Трябва да знаете обаче, че такова преимущество не се постига лесно. Трябва спорт. Много спорт. И определена храна.

Протеини

Риба - всякаква (но не пържена), яйца, пуйка, сирене, червено месо, но без тлъстини. И, разбира се, всичко от семейство Бобови. Препоръчва се консумирането на протеинов шейк след хубава тренировка във фитнеса, пише lifestyle.bg

Въглехидрати

Сменете белия хляб и макаронените изделия с пълнозърнести алтернативи. Въглехидратите, които ви помагат да поддържате добра мускулатура, са киноа, кафяв ориз, овес, пълнозърнесто зърно, сладки картофи и кус-кус.

Мазнини

За разлика от лошите мазнини, добрите осигуряват широк спектър от ползи за здравето. Те също така ни помагат да отслабваме здравословно. Най-добрите източници на здравословни мазнини са рибеното масло, чистият зехтин, и ядките - бадеми, орехите и фъстъци.

Зеленчуци

Консумирайте зеленчуци, които са богати на антиоксиданти, като броколи, спанак, зеле и всички останали със зелен цвят. Можете да ядете толкова от тях, колкото искате.

Ако хапвате подходящата храна, пиете достатъчно вода и спортувате, резултатът рано или късно ще бъде налице.