
Американски учени установиха, че съединения в крушите помагат срещу хронични заболявания.
Крушите са по-ефективни в борбата със стомашни заболявания, предизвиквани от бактерията Хеликобактер пилори, след ферментация, твърдят учените от университета на Северна Дакота. При това полезните бактерии остават незасегнати.
Учените са работили със сортовете Бартлет и Старкримсон. Те установили, че благодарение на съдържащите се в тях феноли и антиоксиданти, крушите забавят действието на ферментите, участващи в метаболизма на глюкозата и нишестето. Затова те помагат и при хипергликемия и хипертония, свързана с диабет тип 2, пише Dariknews.bg
Крушите са богати на целулоза, витамин С., калий. Те не съдържат натрий, мазнини, холестерин. В една порция има само 100 калории.
- 17:30 РИОСВ нареди на Крумово незабавно да разчистят "временното депо" за отпадъци в селището
- 20:15 Абсурд! Лекарство за диабетици изчезва от аптеките заради желаещи да отслабнат
- 14:40 Абсолютно зло! Какво се случва зад решетките на Оленивка
- 10:21 Институтът за пътна безопасност: Жертвите на катастрофи лавинообразно се увеличават