Нараства броя на желаещите да се обучават на усвояване на професията на масажиста. Това твърди пред TrafficNews.bg Атанаска Благова, която е професионален масажист в Пловдив от 12 години. Тя е завършила Медицинския колеж под тепетата, има редица сертификати от допълнителни курсове за класически и лечебен масаж, както и за рефлексотерапия. 12 години работи в студиа и фитнес центрове, а от 2012 година работи самостоятелно. В студиото си в Пловдив прави класически масажи и обучава хората, които искат да усвоят занаята.

Обучението по класически масаж като част от козметичния е професионална квалификация и може да се работи с преминат курс по масаж. Изискването към новите курсисти е да имат навършени 16 години, да имат завършена образователна степен и медицинско свидетелство. Обучението се провежда в масажно студио Idest, като занятията се ръководят от Атанаска Благова.

Обучението е разделено на две части - теория и практика. Курсовете могат да се провеждат в малки групи по трима или индивидуално. Всеки работещ или учащ може да се запише и програмата да бъде съобразена с неговото свободно време. Предимство е възможността  обучението да се провежда в група за начално ниво по масаж и индивидуална форма за напреднали.

Най-добрият начин за усвояване на знания и умения при обучение по масаж в начално ниво са малките групи. Те имат следните предимства  - при тях всички учащи се, са на сходно ниво и по този начин по-бързо напредват.  Споделеният процес на обучение прави заниманията забавни, действат мотивиращо и създават увереност.  Малките групи от трима човека позволяват ефективно и динамично обучение.

Курсистите получават постоянна подкрепа и мотивация. Индивидуалната форма на обучение е изключително подходяща за напреднали, защото тя дава развитие и усъвършенстване в зависимост от индивидуално постигнатите резултати в предното ниво. По-бързо и ефективно задълбочаване на знанията и уменията. Възможност за развитие в различна посока в зависимост от индивидуалните интереси.

Фирма Идест работи в съдружие с професионален център за обучение “Алфа М” гр. Стара Загора с № на лиценза 200412166, които са сертифицирани да издават професионални дипломи по професия козметик, в която е включен и масажът на тяло. Ако има хора, които искат да бъдат обучени професионално, с издадени сертификати за това, могат да ни намерят в Пловдив на адрес ул. Добротич 12 или да позвънят на телефон 0897 553 568.