Топ стилистът от Пазарджик Ваня Иванова, която постави рекорд на Гинес, е твърдо решена да подобри постижението си. Фризьорката, която работи с продуктите на италианския бранд BES, който е част от портфолиото на козметична компания Christian of Roma, възнамерява да подобри рекорда си със 100 прически отгоре! 

Чаровната дама заяви в прав текст, че в България нещата никога не се получават според очакванията ни.

Този път Ваня Иванова е решила да продаде рекорда си, това се позволява от Книгата на рекордите Гинес, като постижението ще бъде вписано в книгата на името на човека, който се наеме да изнесе на плещите си финансовият товар от предстоящия успех.

Като пример в тази посока фризьорката посочи случай, с построяването на триметрова кула от карти върху работеща пералня на известна търговска марка на бяла техника. Рекордът бил гледан в социалните мрежи и канали от над три милиона души, а това повлияло и на продажбите на перални от този вид, тъй като зрителите се убедили буквално с очите си, че перълнята „не тръгва да простира“, а шумът, който произвежда в непрекъснатия петчасов работен режим, е минимален.

„Много бих се радвала, ако зад мен застане голяма фирма, няма никакво значение в каква сфера на дейност се реализира тя, винаги може да се съчетаят нещата и да покажа достойнствата на продуктите, които фирмата предлага“ – каза Ваня Иванова, цитирана от pzdnes и допълни, че нейната голяма мечта е да получи подкрепата на Слави Трифонов, тя се надявала, че ще бъде поканена в неговото предаване след като направила рекорда, но това не се случило.

„Ще потърся личен контакт с него, надявам се, че ще успея да го убедя да ме подкерпи.“ – оптимистка е Ваня.

Рекордът ще се осъществи в рамките на 2019 г. , като този път ще бъде в София, а освен това вместо 330, този път, прическите ще бъдат 430 на брой. Това на практика ще подобри предишното постижение на българката, с което тя бе вписана в Книгата на рекордите Гинес.

Ваня Иванова възнамерява да покани и екип на Нешанъл Джеографик, който пък да проследи промените в човешкото тяло, които настъпват в резултат на повишената доза адреналин, която то поддържа в продължение на осем часа. „След шестия час, с мен се случи нещо, което не мога да обясня – разказа Ваня Иванова. Имах чувството, че се гледам отстрани как работя, бях се раздвоила.“ Веднага след края на деня на рекорда, тя буквално грохна и се наложи да се възстановява медикаментозно около месец. За да предотврати това, тя смята, че трябва да си организира предварително да замине на санаториум. А още от сега се подготвя за физическото натоварване с ежедневни физически тренировки.

Като по чудо без проблеми е минал предишния рекорд в Пазарджик, където не е имало медицински екип. Над петстотин души са били ангажирани с постигането на резултата, а сега се очаква те да бъдат повече. „Искам да благодаря на всички, които ми помогнаха, включително кметът Тодор Попов и хората от неговия екип, които бяха ангажирани с моето постижение, и които ме поздравиха за това. Малко съм изненадана от това, че никой от правителството или депутатите не се сети да ми прати един поздравителен адрес, все пак този рекорд е и рекорд за България, а не само мой личен, но явно така са решили“. – заключи Ваня Иванова.

Точно на 4 декември 2016 година Ваня Иванова успя да счупи рекорда за най-много направени прически за 8 часа – 330, което прави средно по минута и половина на прическа. Фризура номер 304 Ваня направи на собствената си дъщеря, а последната фризура бе за Елена Кристиано - собственик на българо-италианската фирма за козметични продукти Christian Of Roma, която подкрепи опита на фризьорката за рекорд.  

За да постигне този успех, Ваня е отделила години подготовка. Ставала е рано сутрин месеци наред, за да тренира преди работа и да се подготви за това сериозно предизвикателство. В целите обаче не влиза нов рекорд. Фризьорката е доволна, че е първа и сега оставя колегите й от целия свят да се опитат да повторят почти супергеройския й подвиг.

Ваня Иванова получи и наградата в категорията „Постижение на годината“ по време на Първите годишни награди за фризьори YOU ARE THE FIRST.

Разказът на Ваня Иванова за първия рекорд - вижте във видеото: