Осем от 10 души дори не са наясно с опасността от вътрешни (висцерални) мазнини в корема. Тази мазнина се намира дълбоко в коремната кухина, под коремните мускули. И се натрупва около вътрешните органи, нарушавайки работата им. Висцералната мазнина създава огромен товар върху черния дроб и е много опасна за здравето ви. 

Почистване на токсините

Смята се, че най-голямо количество мазнини се изгаря в черния дроб.

Този орган преработва излишните мазнини в холестерол, а след това ги закарва в жлъчката, която ги отделя и насочва към червата. Излишните мазнини, получени с храната, се натрупват в чернодробните клетки и се заселват в тях. Метаболитните процеси се забавят, теглото се увеличава.

Има порочен кръг. Повредените чернодробни клетки не могат правилно да регулират метаболитните процеси . В резултат на това хранителните вещества се превръщат в мазнини. Черният дроб, вместо да унищожава мастните клетки, ги натрупва. И главно в коремната кухина.

Грижата за черния дроб не трябва да бъде еднократна, а постоянна. В този случай не е необходимо да седите на строга диета. Можете да подобрите черния дроб с помощта на специални лекарства за пречистване на черния дроб . Може би е по-лесно за някои да си купуват в аптеките, за тях цената не е важна. Но според мен естествените лекарства ще бъдат по-безопасни и не по-малко ефективни.

Днес ще ви научим как да правите здравословни коктейли за детоксикация на черния дроб.

И тъй като черният дроб работи активно през нощта, напитките трябва да се приемат преди лягане. Преди почистване се консултирайте с лекар. Може някои компоненти  да са ви противопоказани.

От млечен бодил

Млечният трън е уникален билков хепатопротектор. Това е растение №1 за прочистване на черния дроб у дома . Полезните вещества от семената на млечния трън защитават чернодробните клетки и допринасят за тяхното възстановяване.

За да направите напитка, са ви необходими 30 г смлени семена. Залейте ги с 0,5 л студена вода и гответе на слаб огън, докато обемът се намали наполовина.  2 супени лъжици от полученият бульон се разрежда с 200 мл топла вода. Изпийте го преди лягане.

 

Овесена каша

Започнете да приготвяте напитката сутрин. Изсипете 1 с.л. л. овес в 200 мл вряла вода. Вечер прецедете инфузията и добавете 1 ч.л. канела и 1/3 ч.л. куркума. Разделете напитката на две дози: първата – 30 минути преди вечеря, втората – 30 минути преди лягане. 

Джинджифил

В 250 мл топла вода добавете 1/3 ч.л. настърган корен от джинджифил, 1 ч.л. прясно изцеден лимонов сок и 1 ч.л. мед. Оставете го да ври 15 минути и изпийте час преди лягане. При повишено кръвно налягане не можете да пиете напитка.

Цвекло
Цвеклото се обелва и се нарязва на големи кубчета. Налейте 2 литра студена вода. Доведете до кипване и гответе, за да намалите обема 3 пъти. Обработете получения бульон и вземете 3/4 чаша преди лягане.

Билкова колекция
В равни части смесете лечебни билки: лайка, жълт кантарион, брезови пъпки и цветя от невен. 1 супена лъжица от всичките изсипете в 500 мл вода и сложете в термос за един ден. Приемайте получената напитка по 1 чаша преди лягане.

Черният дроб е основният филтър на нашето тяло. За да се отървете от мазният корем, струва си да добавите към диетата продукти, които стимулират процеса на изгаряне на мастните клетки . 

Подарете на приятелите си порция здраве – покажете им тези прекрасни рецепти за прочистване на черния дроб .