С наближаването на лятото идва и проблемът с грижата за кожата и защитата й от слънчевите лъчи. 

„Зимата винаги препоръчваме малко по-гъсти текстури за хидратиращите кремове. Лятото това не е нужно и затова препоръчваме по-леки текстури – серуми и лосиони, които да хидратират, но и да не запушват порите“, коментира дерамтологът д-р Самер Шокър.

„Наблюдава се тенденция към увеличаване рака на кожата, което е изключително шокиращо за мен, тъй като е един от най-предотвратимите ракови изменения. Това се осъществява чрез прилагане на слънцезащита – висок фактор 50+. Трябва обаче да се предпазваме от UVA и UVB лъчите, а 50-ият фактор е само към UVB“, поясни още д-р Шокър пред БТВ.

Добре е да се мажем 20 минути преди да отидем на плаж. Ако целият ден сме там, плажното масло трябва да се нанася на всеки два часа.

„Ако влезем във водата и знаем, че слънцезащитата ни не е водоустойчива, трябва отново да се нанесе слой“, допълни дерматологът.

„Новите проучвания показват, че хранителните добавки не са нужни за кожата. Аз препоръчвам антиоксидантите. Те са изключително ефикасни и мисля, че са достатъчни като добавки за хубава кожа“, посъветва д-р Самер Шокър.