Благотворителен крос в подкрепа на каузата „Спри рака" ще се проведе в Пловдив. За поредна година на 6 юни участниците ще се съберат на Гребната база, за да подкрепят всички, които се борят с онкологични заболявания. Програмата ще включва различни спортни активности за малки и големи.

Всеки включил се и изминал разстоянието от 1 миля може да я дари, прибавяйки дистанцията към едно общо цяло. По този начин всеки допринася за социално значима кауза, която е различна за всяка държава, част от кампанията. В Пловдив ще бъде подкрепена Клиниката по клинична хематология към УМБАЛ „Св. Георги”.

Освен кроса в града под тепетата ще се случат още десетки събития, които ще бъдат в подкрепа на кампанията. Първото ще бъде на 28 април, като част от друга инициатива, промотираща нуждата от ежедневна физическа активност -Ден без асансьори. Събитието ще бъде на Бунарджика, на стълбите пред паметника на Альоша, където ще има открита тренировка, включваща в себе си и пробег от 1 миля.

Free Plovdiv Tour ще направи няколко тур обиколки в града, изминавайки дистанцията от 1 миля и по този начин ще включат всички гости на града, които посещават техните обиколки в каузата.

Всеки уикенд от месец май, на друг хълм, любим на пловдивчани - Младежки хълм, ще се провеждат открити тренировки. Всяка от тях ще раздвижи участниците с дистанцията от 1миля (1.6км)

По време на активната седмица MOVEWeek, пловдивчани ще могат да се включат в различни спортни активности, които ще се проведат на територията на Plovdiv Stage Park - новата локация в подножието на Младежки хълм. От 31 май до 04 юни, всеки следобед ще можете свободно да посетите и изберете различни физически активности в търсене на своето движение. В програмата са планирани бойни изкуства, представени от водещи пловдивски клубове или функционални тренировки и активности за деца.