Най-сладкото на зрелостта е, че имаме пълна свобода върху действията си. Включително в избора си на храна. Но когато килограмите започват да нарастват, а ние искате да изглежда все така впечатляващо на 30 г., колкото и на 20, трябва отново да преосмислим начина си на хранене.

Ето кои храни трябва да изключите напълно от менюто си, когато свещите на тортата станат повече от 30:

1. Подсладено кисело мляко

Млечните йогурти с различни вкусове съдържат много повече захар, отколкото шоколада, например. За да имате здрав тен и кожа без бръчки, ще трява да се откажете от него.

2. Консервирани зеленчуци

В консервираните зеленчуци се съдържа много сол, която спомага за преждевременното стареене на кожата. Има и негативен ефект върху нормалното кръвно налягане. Особено опасно е консумирането на зеленчуци в консерви, които могат да включват химикали, които причиняват рак, безплодие и затлъстяване, пише novini.bg

3. Алкохол

С възрастта тялото престава да абсорбира алкохола. Ако на 21 г. можехте да пиете бира, да танцувате до полунощ и да изглеждате добре на сутринта, то вече няма да ви е възможно на 30 години. В допълнение към сутрешния махмурлук, алкохолът "изсмуква" цялата влага от тялото ви, което е лошо за еластичността на кожата.

4. Колбаси

Консервантите, подобрителите на вкуса и стабилизаторите, съдържащи се в тях, провокират развитието на рак на стомаха и други заболявания. Всъщност, дори и хората, които не са навършили 30 г., трябва да ги изключат от диетата си.

5. Бисквити с пълнеж

Много хора обичат да закусват с тях. Бързо, вкусно и засищащо. Но тези бисквити носят огромен риск от сърдечносъдови заболявания. Както самата бисквита, така и нейният пълнеж, включват голямо количество захар.