Не е необходимо да спазвате строга диета или да сте по цял ден във фитнеса. Нужно е само лека промяна в начина ви на живот, за да успеете да се справите с излишните килограми. Ето 9 бързи съвета как да отслабнете, които дава rozali.com:

1. Яжте богата на протеини закуска.Яденето на високо протеинова закуска може да помогне за намаляване на апетита и приема на калории през целия ден.

2. Яжте разтворими фибри. Проучванията показват, че разтворимите фибри могат да насърчат загуба на тегло.

3. Базирайте диетата си на пълноценни храни.Те са по-здравословни, по-засищащи и много по-рядко причиняват преяждане от преработените храни.

4. Избягвайте сладки напитки и плодови сокове. Празните калории от захар не са полезни за тялото ви и могат да попречат на загубата на тегло.

5. Пийте вода преди хранене. Едно проучване показа, че пиенето на вода преди хранене намалява приема на калории и може да бъде ефективно при управлението на теглото.

6. Изберете храни, благоприятни за отслабване. Някои храни са по-добри за отслабване от други - яйца, листни зеленчуци, риба, броколи, телешко или пилешко, бобови растения, супи и др.

7. Пийте кафе или чай. Консумацията на кофеин може да засили вашия метаболизъм.

8. Яжте бавно. Храненето бързо може да доведе до наддаване на тегло с течение на времето, докато яденето бавно ви кара да се чувствате по-сити и повишава намаляващите теглото хормони.

9. Нужен ви е качествен сън. Сънят е важен по много причини, а лошият сън е един от най-големите рискови фактори за наддаване на тегло.