Kолкото повече минава времето, толкова повече изменения започват да се случват и в тялото ни. Но може би най-видимо от всичко се променя кожата ни. Появават се онези малки линийки около очите, тъмните петна и други малки несъвършенства. Всички те са неизбежната промяна, която идва с възрастта и не можем да направим много, за да ги спрем. Но можем да повлияем на друга част, която зависи единствено от начина ни на живот.

Споделяме с теб няколко маски, с които кожата ти ще изглежда изключително свежа!

1. Маска яйце и морков

Как да си я приготвиш:

Вземи малък морков и го настържи. Разбий едно яйце, добави към него една ч. л. от моркова и ги разбъркай добре. Нанеси с леки масажни движения по лицето и шията. Остави за 30 минути, а след това отмий с хладка вода. Нанеси овланвяващ крем или олио. Можеш да я правиш десет последователни дни. След това направи почивка за около седмица и продължи да я използваш по 2-3 пъти в седмично. Само след месец тъмните петна от кожата ти ще са изчезнали, а тя ще е свежа и сияеща.

2. Маска с магданоз

Как да си я приготвиш:

Вземи листа от магданоз и ги пасирай. Към тях добави 1 ч. л. прясно изцеден лимонов сок и същото количество овесена каша. Нанеси нежно върху кожата и остави да подейства за 20 минути. Отмий със студена вода. Можеш да си правиш тази маска всеки ден, ако кожата ти е мазна или нормална. Ако е суха, по-добре я нанасяй само два пъти седмично. Тези съставки имат лифтинг ефект, а кожата ти ще е по-хидратирана и мека.

3. Бананова маска

Как да си я приготвиш:

Нужен ти е само един банан, който да намачкаш. Нанеси го върху предварително почистената си кожа и остави за 20-30 минути. Отмий със студена вода. Можеш да нанасяш маската няколко пъти в седмицата и само след няколко пъти ще видиш как кожата ти става по-свежа и здрава.

4. Гимнастика против бръчки

Лицевата йога или гимнастика става все по-популярна с всеки изминал ден. Това са упражнения, които са лесни за изпълнение. Те помагат за поддържането свежестта на кожата, както и спомагат за предотвратяването на появата на бръчки. Нужно е да практикуваш тези упражнения всеки ден или поне 4-5 пъти в седмицата.

Не забравяй да почистиш лицето и ръцете си предварително. Зоната около очите Постави палците под очите, а показалците под веждите. Погледни нагоре и повдигни веждите. След това бавно затвори очите.

Повтори това упражнение няколко пъти. Елиминиране на хоризонталните бръчки на челото Показалците трябва да са разположени на няколко милиметра над веждите. Пръстите трябва да натискат така, че веждите да не могат да се движат. Издърпай ъгълчетата на веждите нагоре, а след това в посока сякаш се мръщиш. Задръж пет секунди и после отпусни. Повтори упражнението три пъти.

Елиминиране на вертикалните бръчки на челото Сложи пръсти върху веждите и челото си. Разтегни кожата. Опитай се да мръднеш веждите си сякаш се мръщиш. Задръж в тази позиция 15-20 секунди и отпусни. Повтори упражнението три пъти.

5. Ябълков оцет

Това е перфектната консистенция за премахване на тъмни петна заради съдържанието на алфа хидрокси киселини. Нанеси малко от оцета там където имаш петна и ги остави през нощта. Можеш да миксираш с някакво олио, за да избегнеш изсушаването.

6. Рициново масло

Рициновото масло има чудесни лечебни свойства. Масажирай с няколко капки там където имаш петна. Можеш да го правиш сутрин и вечер. Ще започнеш да забелязваш как малко по малко петната избледняват.

7. Витамин C

С напредването на възрастта кожата започва да страда от липсата на така важния витамин C. Именно той е един от най-важните за красива и сияеща кожа. Можеш редовно да приемаш витамини на капсули или да си го набавиш чрез кремове.

Dama.bg