Почивката винаги идва неочаквано, въпреки че е планирана от месеци. И, като правило, точно тази седмица ние сме в авариен режим, трябва да се погрижим за външния си вид и едновременно да събираме багажа.

Вижте кои са 7-те магически масла, които помагат за поддържане на естествената красота и в същото време ще ви подготвят за почивката.

1. Сусамово масло за здрави и бели зъби

[/userfiles/files/1%2860%29.jpg]

Сусамовото масло съдържа много мултивитаминни киселини и микроелементи. Изплакването на устната кухина със сусамово масло избелва зъбите и засяга тъканната регенерация на устата и езика. Основното нещо - ползвайте маслото правилно. 
Рецепта:
Ще ви трябва:
1 супена лъжица сусамово масло
1/2 чаша сода
1/4 чаша топла вода
Как да го приготвим:
Сложете маслото в устата и плакнете 15-20 минути.
Маслото трябва да промени на цвета на зъбите ви и те да станат бели. Ако това не се случи, увеличете времето за изплакване.
Изплакнете устата с разтвора от содата и почистете зъбите и езика.

2. Масло от хибискус за растеж на косата

[/userfiles/files/2%2862%29.jpg]

Маслото от хибискус е просто дар от Господ за тънката коса. Витамин С-то в маслото увеличава производството на колаген в косата, а аминокиселините подхранват и укрепват корените на косата. Хибискуса е в състояние да събуди "спящите" корени и да възобнови растежа на косата.  Косъма става по-дебел, а косата по-жива и силна, пише Cluborfei.com

3. Рициново масло за дебели вежди и мигли

[/userfiles/files/3%2864%29.jpg]

Единственият недостатък на рициновото масло  - това е миризмата. Но чудодейното му действие и продължителна употреба: маслените вещества проникват и подобряват метаболитните процеси в клетките, стеариновата киселина и линоловата киселина не позволяват да се изпарява благородната влага и защитат малките космите от  топлина и слънце. 

4. Ленено масло за детоксикация

[/userfiles/files/4%2859%29.jpg]

Лененото масло се смята за панацея за много вредни вещества в организма още от дните на нашите баби. Големия набор от мастни киселини, витамини и калий го прави почти задължително за използване. Нека не изключваме и факта, че то помага за нежното почистване на тялото . След 7 дни стабилно приложение на маслото метаболитните процеси се забързват. За да постигнете по-добри резултати е необходимо да го включите в диетата си.

5. Масло от чаено дърво против акне

[/userfiles/files/5%2857%29.jpg]

Маслото от чаено дърво има противовъзпалително, антибактериално, противогъбично и антивирусно действие, както и помага при рани . То често се използва при лечение на акне и мазна и проблемна кожа. 

6. Зехтин за гладна кожа и напукани пети

[/userfiles/files/6%2849%29.jpg]

Маслинено масло има лечебен ефект върху черния дроб и стомаха, и понижава холестерола. Това става благодарение на мононенаситените мастни киселини. Освен това има благоприятен ефект върху кожата на лицето и тялото, косата и ноктите. Може да го използвате заедно с любимия си козметичен продукт, както и самостоятелно.

7. Бадемово масло за нокти и кожички

[/userfiles/files/7%2843%29.jpg]

Бадемовото масло може да използвате всеки ден за регенерация на клетките на кожата. То има също терапевтична противогъбична активност.