Да станете рано сутрин е чудесен навик на теория, но в действителност  се осъществява малко по-трудно. Опитайте тези прости начини как да помогнете на себе си и да се трансформирате от нощна птица в ранобудник.
 
Трябва да имате основателна причина
 
Направете си план, как да използвате времето си, може би идеалното решение е йога или пилатес , а защо не и да завършите две специфични неща от списъка ви с приоритетите.

[/userfiles/files/211_Yoga-green-960x440-600x367%281%29.jpg]
 
Постепенно изграждайте навика си
 
За да преместите събуждането сутрин по-рано, трябва така да настроите времето си, че да бъде постепенно. Ако целта ви е да се събуждате в 7:00 часа, вместо в 8:00 часа сутринта, започнете със ставане десетина минути по-рано. На следващия ден опитайте с 20 минути, след това 30 и така нататък.
 
Лягайте си рано
 
Повече от очевидно е,  че колкото по-рано си легнете – толкова по- рано тялото ви ще бъде способно да се събуди.
 
НЕЗАБАВНО смъкнете ЗАВЕСТИТЕ като се събудите
 
Това работи само, когато е слънчево, но естествената светлина помага на тялото да произвежда витамин Д и да повиши нивото на хормона серотонин, който е отговорен за доброто настроение.

 [/userfiles/files/tumblr_newmj22DoM1u1qe8no1_500.gif]

Поставете будилникa далеч от леглото
 
След като настроите будилника / алармата на телефона, поставете го далеч от леглото. Така, когато звънне алармата ще трябва да станете от леглото и веднага след това отидете до тоалетната. Така ще се разсъните и деня може да започне, пише Cluborfei.com

[/userfiles/files/Melatonina-Diego-Di-Marco%282%29.jpeg] 
Изпийте чаша вода
 
Консумацията на чаша вода, след като станете ви прави будни,  ускорява метаболизма ви, рехидратира тялото и помага да не преяждате на закуска.

 [/userfiles/files/93bc3aa41fb3031c9a449119041d36b8.jpg]

Оправете  леглото си когато станете
 
След като сте били в тоалетната и сте изпили чаша вода, оправете леглото си, за да можете по-лесно да се откажете от възможността да си легнете отново.