Човешкият организъм е уникален и все пак е важно да полагаме много грижи за него. Черният дроб пречиства кръвта ни.

Огромно значение обаче има и каква храна консумираме.

Добре е да се консумират по-често няколко храни, които ще помогнат за почистването на кръвта от токсини.

Тези 6 продукта са идеални за почистване на кръвта:

Праз

Този зеленчук е известен със способността си да премахва опасните вещества от тялото ни и да пречиства кръвта. Той е много ценен за човешкото зраве. Особено активен е по отношение на солите на пикочната киселина, които се натрупват около ставите. Включете го в менюто си и ще намалите риска от артрит и подагра, пише Блиц.

Лешници

Те са страхотни за черния дроб и кръвоносната система. Съдържат полиненаситени мазнини, които намаляват вероятността от проблеми с черния дроб. Освен това почистват кръвта от наситен холестерол и подобряват работата на сърцето.

Чесън

Има страхотен антиоксидантен ефект заради съдържанието на алцин. Чесънът активира работата на клетките на вътрешните органи, прочиства кръвта и лимфата. Консумирайте по една-две скилидки дневно.

Зеленчуков сок

Това е истинско хранилище с полезни вещества за черния дроб. Консумирайте сок от моркови, цвекло или тиква. Тези зеленчуци съдържат растителни пигменти – каротеноиди, които възстановяват чернодробните клетки. Сокът на цвеклото повишава съдовия тонус и стимулира по-добрата циркулация на кръвта.

Домати

Те съдържат каротеноиден ликопен, който спомага за елиминирането на токсините от кръвта. Може да ги консумирате както пресни, така и термично обработени.

Магданоз

Той е изключително полезен за кръвоносната система. Подобрява хематопоезата и почиства кръвта от токсини. Освен това стимулира стомашно-чревниятракт и намалява натоварването на черния дроб.