Десетки модни диети обещават бързо отслабване с помощта на едни или други продукти; познати съветват доказани методи, но ефектът далеч не винаги се постига. Ускоряването на метаболизма е подходящ метод за решаване на този проблем, който с право може да се нарече универсален.

Каквото и да е изкушението да се ядете минимум храна, този подход може да доведе до обратния резултат - увеличаване на масата, да не говорим за по-сериозните последици. Тялото трябва да получава достатъчно количество хранителни вещества, така че трябва да се храните на първо място балансирано, пише Zajenata.bg.

Предлагаме ви списък с продукти, които ще ви помогнат да ускорите метаболитните процеси, да ги засилете максимално и да не навредите на фигурата си.

Пуешко и пилешко месо

Диетичното месо, което съдържа голямо количество протеини, стимулира подобряването на метаболитните процеси. Например, пилешката гърда съдържа 300 калории, ще даде 210 от тях на енергийните разходи на тялото си, а останалите 70 ще отидат за нейното усвояване. Просто казано, ще забравите за глада за дълго време и ще бъдете пълни с енергия, без последствия за фигурата ви

Млечни продукти

За да подобрите метаболизма си, трябва да се грижите за мускулната маса. Добавете към диетата си нискомаслени млечни продукти - източници на калций и витамин D, необходими за здрави кости и мускули.

Пълнозърнести продукти

 Разграждането на пълнозърнести продукти е отнемащ времето процес. Тялото изгаря два пъти повече калории, когато консумира богати на фибри храни. Много по-изгодно е да ядете кафяв ориз или кафяв овес, отколкото преработени зърнени храни.

Лют пипер

Капсаицинът е активната съставка, която се намира в лютата чушка. Това вещество се бори с напълняването чрез регулиране на глада. Сервирайте люта чушка под каквато и да е форма: печена, суха или прясна.

Студeн или горещ зелен чай

Напитката ускорява метаболизма почти веднага. Съдържа мощен антиоксидант - епигалокатехин галат, известен с терапевтичния си потенциал.

Елда и леща

Недостигът на желязо в организма води до инхибиране на метаболитните процеси, както и до развитие на анемия. Не забравяйте да включите в диетата си храни, богати на този ценен минерал, елда и леща ще ви помогнат.

За ефективно отслабване е важно да пиете достатъчно вода: диетолозите препоръчват средно 2 литра вода на ден, с изключение на други течни храни и напитки.

Тези 6 продукта са достатъчни, за да направите пълноценна ежедневна диета: ще се радваме да ви предложи много интересни рецепти с такива съставки. Хранете се правилно и съветвайте приятелите си как да бъдат в добра форма!