Някои от правилата, които прилагате сутрин, могат да повлияят на процеса на отслабване. Ако следвате тези 5 правила, ще имате перфектен старт на деня, който ще ви помогне в дългосрочен план.

Яжте поне 8 грама фибри

Те ще ви държат по-дълго сити, така че да не посегнете към друго хапване до обяд. Ето защо е важно закуската ви да е с високо съдържание на фибри.

Закусете веднага щом се събудите

Използвайте потенциала на тялото да изгаря калории и да яде, когато станете, т.е. не по-късно от един час след събуждане. По този начин стимулирате метаболизма и избягвате пристъпите на глад по-късно.

Яжте повече протеини и по-малко захар

Сладките храни може да изглеждат примамливи и идеални за първо хранене, но те не са най-добрият избор. Този тип храна има повече калории и ви дава по-малко енергия. Затова яжте храни, богати на протеини, като яйца и пълнозърнести сладкиши.

Погрижете се за размера на порцията

Закуската е много важно хранене - тя може или да направи деня ви прекрасен, или да го пречупи. По принцип не трябва да консумирате повече от 350 калории.

Никога не пропускайте закуската

Пропускането на хранене не е добро решение, ако искате да отслабнете. Това важи особено за закуската. Качествената закуска ще ви задоволи и няма да имате повишен апетит.