Тези напитки, приемани на празен стомах, могат да бъдат ценна добавка към грижата за здравето на сърцето ви.

Поддържането на здраво сърце е от решаващо значение за цялостното благосъстояние и един от начините да го поддържате здраво е да създадете навик за прост сутрешен ритуал: пиене на правилните напитки на празен стомах. Тези напитки могат да ви донесат редица ползи за здравето, от понижаване на холестерола до подобряване на кръвообращението. За това пише Onlymyhealth. 

Ето няколко напитки, които трябва да включите в диетата си, за да подобрите здравето на сърцето.

Топла вода с лимон

Започнете деня си с чаша топла вода с лимон. Лимонът е богат на витамин С и антиоксиданти, които помагат за намаляване на възпалението и понижаване на кръвното налягане. Той също така помага за нормализиране на храносмилането и детоксикацията, поддържайки здраво сърце.

Зелен чай

Зеленият чай е богат на антиоксиданти, известни като катехини, които помагат за подобряване на здравето на сърцето. Чаша зелен чай на празен стомах може да помогне за понижаване на холестерола и подобряване на функцията на кръвоносните съдове.

Сок от цвекло

Сокът от цвекло е източник на хранителни вещества, включително нитрати, които могат да разширят кръвоносните съдове, което води до подобряване на кръвния поток и понижаване на кръвното налягане. Пиенето на сок от цвекло сутрин също може да е от полза за сърцето ви.

Мляко с куркума

Куркумата съдържа куркумин, мощно противовъзпалително съединение. Ако смесите чаена лъжичка куркума с топло мляко, ще получите успокояваща напитка, известна като златно мляко. Когато се използва редовно, може да помогне за намаляване на възпалението и да поддържа здравето на сърцето.

Сок от червена боровинка

Червените боровинки са богати на антиоксиданти и полифеноли, които могат да поддържат здравето на сърцето, намалявайки риска от сърдечно-съдови заболявания. Изберете неподсладен сок от червена боровинка, за да избегнете добавената захар.

Не забравяйте да се консултирате с вашия лекар, преди да направите значителни промени в диетата си, особено ако имате съпътстващи заболявания.

Тези напитки на гладно могат да бъдат ценно допълнение към вашето ежедневие, но те трябва да допълват добре балансирана диета и здравословен начин на живот, който включва редовни упражнения и управление на стреса.

Грижата за сърцето ви днес може да доведе до по-щастливо и по-здраво бъдеще.

Този материал е само за информационни цели и не съдържа съвети, които могат да повлияят на вашето здраве. Ако имате проблеми, свържете се със специалист.

Превод: GlasNews