Не винаги е нужно да се лишавате, за да поддържате фигурата си в перфектна форма. Дори да се стремите всячески към здравословно меню, лесно може да хапвате тези 5 храни и това да не пречи на идеалния ви външен вид.

С тях може да попрекалите, без това да ви се отрази, ето и кои са те:  

Ябълка – тя е пълна с фибри – пектин, средно около 4 грама за ябълка, съдържа антиоксиданти, консумацията на 1 ябълка дневно намалява холестерола и същи така ни кара да се чувстваме сити и регулира храносмилането.

Краставица – тя определено е перфектният избор за всички, които искат да отслабнат, защото забързва метаболизма. Освен че, тонизира, рехидратира тялото и захранват организма ежедневно с витамини, краставицата намалява подуването и оформя тялото ни без да вреди.

Цитруси – те са вкусното и полезно изключение в голяма част от диетите, освен че помагат намаляването на телесните мазнини, те предпазват сърдечносъдовата система, намаляват риска от камъни в бъбреците и облекчават подуването.



Червено цвекло – идва на помощ, като регулира нивата на кръвната захар и спомага за горенето на мазнините.

Целина – този зеленчук не е от най-популярните на българският пазар, но заслужено си е спечелил място в списъка на супер храните. Целината съдържа 95% вода, което я прави отличен избор за хората, които се борят с килограмите и искат тялото им да бъде хидратирано.