Всички искаме ясна и блестяща кожа, но някои фактори действат като бариери, които често водят до петна. Околната среда, стресът, възрастта, хормоналният дисбаланс и др. допринасят изключително много за кожните петна. Често срещаните видове петна са белези от акне, оставени след зарастващи пъпки. Тези знаци често отнемат много време, за да изчезнат и може да се наложи специално внимание, за да се сбогувате с тях завинаги.

Ето най-добрите и ефективни начини за лечение на петна по кожата, събрани от bg.female-beauty.com

Медено-канелено третиране на петна по кожата:

Медът, известен със своите свойства за изсветляване на кожата, успешно премахва петна.

Вземете няколко капки мед върху чистата си длан; добавете към него щипка канела на прах и нанесете върху петна по почистеното лице през нощта, преди да си легнете.

На следващата сутрин измийте лицето си с чиста вода.

Лечението на петна по кожата бавно, но ефективно помага за намаляване на пигментацията и тъмните петна.

Лимонов сок:

Лимонът е мощен, естествен избелващ агент и е един от най-бързите ни залози, когато става въпрос за лечение на кожни петна. Прилагането на лимонов сок в пълната му сила може да предизвика усещане за изтръпване на кожата ви, затова го използвайте с повишено внимание. Обикновено е препоръчително да се разрежда лимонов сок с други средства за изсветляване на кожата, като мед, за да се избегне дразнене на кожата. Особено в случай на чувствителна кожа, винаги правете тест за пластир и изчакайте поне 24 часа.

Изцедете пресен сок от лимон и разредете, ако е необходимо.

Нанесете върху петна и оставете за 15 -20 минути

Измийте лицето с хладка вода

Гел от алое вера:

Друг много ефективен агент за лечение на петна по кожата е пресният гел от алое вера.

Ако използвате естествения гел от растението, изрежете парче от 1 см от лист, разделете го на две с чист нож и директно нанесете гел от алое вера върху лицето си, разтривайки с кръгови движения.

Оставете гела на лицето си за около 15 минути (ако не харесвате аромата на гела, напръскайте малко розова вода върху лицето си след нанасяне на гела) и измийте с хладка вода.

Сурова папая:

"Папаин" ензимът в папаята намалява кожните петна и обновява кожата. Също така, в пулпата от сурова, зелена папая има повече папаин, отколкото зряла, оранжева папая.

Изрежете парче от 1 см сурова папая или настържете част от него и директно нанесете върху лицето с кръгови движения.

Ако кожата ви не е твърде чувствителна, добавете към нея 2-3 капки лимонов сок и супена лъжица мед,

Нанесете върху лицето и измийте след 15 минути.