Имунната система е първата и истинска бариера, която предотвратява проникването на болести в тялото ви. Прочетете, за да разберете кои признаци показват, че имате отслабена имунна система.

1. Постоянно студени ръце - студените ръце могат да бъдат следствие от пушенето на цигари, но и един от признаците на отслабена имунна система.

2. Запек или диария, която продължава повече от 2 седмици - храносмилателният тракт е свързан с имунната система, а червата трябва да работят като по часовник, само тогава сте здрави.

3. Сухота на лигавиците на очите - изтръпване и болка в очите могат да бъдат признак за проблеми с имунната система.

4. Постоянна слабост и умора - уморявате се много бързо, заспивате и не сте физически активни или изложени на стрес.

Температурата от около 37 градуса по Целзий няколко дни е знак, че имунната ви система е увредена.

6. Главоболие, което не е тежко, но продължава с дни.

7. Обрив - кожата е част от вашата защитна система: тя е естествена бариера срещу болестотворните микроорганизми. Сърбежът, обривите и възпалението на кожата винаги трябва да са предупреждение, че нещо се готви да атакува имунната ви система.

8. Болки в ставите - не купувайте мазила, които облекчават болката, а се грижете за укрепване на имунната система.

9. Косопадът е знак, че имунната система не работи правилно.

10. Чести настинки, последвани от усложнения. Ако приемате антибиотици два пъти годишно или повече, това е знак, че трябва да работите върху имунитета си.

11. Чувствителност и слънчево изгаряне.

12. Скованост на крайниците - понякога сковаността на крайниците е нормална, но постоянната показва слаба имунна система.

13. Затруднено преглъщане.

14. Необяснимо отслабване или наддаване.

15. Бели петна по кожата.

16. Жълти петна по бялото на окото.

Следвайте сигналите, които тялото ви изпраща, и ходете на редовни прегледи, защото само така можете да предотвратите развитието на сериозни заболявания.