Бъбреците са сред най-важните органи в тялото, но ние често ги подценяваме. Те играят жизненоважна роля в организма: филтрират кръвта, детоксикират се, абсорбират минерали, произвеждат урина, произвеждат хормони и неутрализират киселината.

Ето десет смъртоносни навика, които унищожават бъбреците ...

Пиете вода пестеливо

Както споменахме, филтрирането на кръвта и премахването на токсините са важни функции на бъбреците. Ако тялото ви е хронично дехидратирано, токсините могат да се натрупат и да унищожат бъбреците ви.

Пресолявате храната

Ежедневният прием на големи количества сол води до високо кръвно налягане, което натоварва много бъбреците. Лекарите предлагат да се ядат до 5 грама сол на ден.

Често отлагате ходенето до тоалетната

Ако се въздържате от уриниране, това може да причини бъбречна недостатъчност, уринарна инконтиненция, камъни в бъбреците и бъбречни заболявания.

Пиете твърде много сладки напитки

Твърде много захар може да увреди бъбреците ви. Научно е доказано, че хората, които консумират две или повече захарни напитки на ден, имат много протеини в урината си, което е първият признак на лоша бъбречна функция.

Липса на витамини и минерали

Липсата на витамини и минерали е свързана с появата на различни заболявания, включително образуването на камъни в бъбреците.

Ядете много месо

Ако ядете много месо, особено червено, метаболитното натоварване на бъбреците се увеличава и води до умора, което в крайна сметка води до увреждане на бъбреците и дисфункция. Опитайте се да ядете възможно най-малко месо и колкото се може повече зеленчуци.

Пиете алкохол

Алкохолът е токсин, който причинява увреждане и забавена бъбречна функция.

Кофеин

Подобно на солта, кофеинът повишава кръвното налягане и натоварва много бъбреците.

Злоупотреба с лекарства за болка

Приемането на аналгетици често е стресиращо за бъбреците, причинявайки им увреждане. Вместо да прибягвате до болкоуспокояващи, опитайте народни средства за облекчаване на болката.

Спите малко

Сънят укрепва цялото тяло, а липсата на сън унищожава органите и по този начин бъбреците.