Консумацията на определени продукти помага за увеличаването на гръдната обиколка! Звучи нелепо, нали? Сякаш можем да изпием чаша мляко и веднага да се сдобием с пищен бюст?

Учените са доказали, че размерът на гръдната обиколка зависи от нивото на хормона естроген в организма. Именно на него се дължи и привлекателността на женската фигура. Когато в организма ни има дефицит на това вещество, тялото ни е плоско като дъска и от всички онези закръглени форми, за които толкова мечтаем, няма и следа.

С помощта на естрогена фигурата ни може да стане много по-женствена. Този хормон се изработва в яйчниците. Но можем да си го добавим и чрез употребата на някои продукти, които съдържат растителен "фитоестроген".  

Разбира се, че не трябва да очакваме някакви умопомрачителни резултати, похапвайки подобни храни. И все пак няма да си навредим с нищо! Консумацията на въпросните продукти се препоръчва и при менопауза, когато нивото на женските хормони се понижава значително. 

Соево мляко, соя и обикновено мляко  

Соевото мляко е богато на протеини. В него се съдържа повишено количество изофлавони, които са подобни на естрогена. Добре е да пиете по чаша соево мляко всеки ден. В кравето мляко пък има естроген, пролактин и прогестерон. Експертите препоръчват да се пое по една чаша сутрин и една чаша преди лягане. 

Кашу, орехи, фъстъци и пекан

Ядките съдържат много полезни мазнини и протеини. Те са незаменими и за работата на сърцето и мозъка.  

Корен Донг куай

"Женска" тонизираща билка, която помага за възстановяването на енергията и ефективното разпределение на хормоните в организма. Стимулира увеличаването на гърдите и помага в борбата с болестите, подпомагайки изработването на смес от естествен прогестерон.

Билката може да бъде изсушена и сварена и да се добави към чай или супа.

Листни зеленчуци 

Спанакът и зелето са богати на фитоестрогени. Също така съдържат антиоксиданти, калций и желязо.

Морски продукти

В стридите, ракообразните и водораслите се съдържат високи нива на манган, които спомагат за увеличаване нивото на половите хормони в женското тяло.

Добре е морските продукти да се пекат, а не да се пържат и да се консумират три пъти седмично. 

Семки

Слънчогледовото, анасоновото, тиквено и ленено семе са отлични за консумация. Те могат да се ядат просто така, или да се добавят към основните ястия и салати.

Семена от сминдух 

Те не само насърчават загубата на тегло и подобряват здравето на косата, но също така са богати на фитоестрогени. Можете да втриете масло от сминдух в гърдите си, за да подобрите формата им. 

Плодове

Папаята е изключително полезна както за гърдите, така и за матката. Пресните плодове, ягодите, черешите и боровинките са богати на естроген. 

Растителни масла 

Лекарите съветват да не изключвате растителните масла от менюто си, но препоръчват да не се увличате, за да не съжалявате! 

Зехтинът се смята за едно от най-ефективните средства за увеличаване на гърдите в домашни условия. Редовният масаж с него ще ви помогне да ги направите меки и еластични. Освен това зехтинът може да помогне за намаляване на риска от рак на гърдата.

Пилешко месо 

Пилешкото месо е естествена храна, полезна за всички, които се нуждаят от допълнителни женски хормони. Учените са открили, че консумирането на пилешко може да помогне за подобряване на фигурата. Можете спокойно да си го похапвате два пъти дневно, като най-добре е да го консумирате печено, а не пържено.  

Отличен начин да стимулирате растежа на гърдите по естествен начин или да коригирате формата им са физическите упражнения (лицеви опори), масажът, както и носенето на подходящ сутиен.

Източник: jenata.blitz.bg