Консумацията на морска сол може да предотврати фатални последици. Тази натурална подправка е много повече от подправка - разберете какво може да направи за вашето здраве и защо трябва да я включите в менюто си. 

- Морската сол има алкализиращ ефект върху нашето тяло и по този начин спомага за балансиране на нивата на киселина в организма като елиминира потенциалните рискове от фатални заболявания.

- Морската сол укрепва имунната система, правейки тялото ни по-устойчиво на различни заболявания, като възпаления, алергии, вируси ...

- Научно доказано е, че морската сол има много силен ефект върху сърдечно-съдовата система. Редовната консумация на морска сол понижава нивата на триглицеридите, лошия холестерол и кръвното налягане. Също така е доказано, че е много ефективна при лечение на неправилна и ускорена функция на сърдечния мускул.

- Морската сол понижава нивата на кръвната захар и по този начин влияе на различни метаболитни нарушения, като диабет.

- Морската сол е богата на калий и този минерал има незаменима роля в нашето тяло, защото, наред с други неща, се натрупва в костите, които могат да претърпят щети в резултат на липса на този минерал. Морската сол в диетата може да помогне за предотвратяване на остеопороза и други костни заболявания.

- Един от най-важните ефекти на морската сол е върху дихателната система. Съставът й (от йони на калий и магнезий) позволява заздравяване на дихателните пътища и лигавиците, гърлото и носа.

- Морската сол е богата на калций, който играе важна роля за изграждането и поддържането на мускулната система.

- Морската сол е естествен детоксикатор - тя е чудесна за пречистване на кръвта. Комбинацията от витамин С и магнезий действа, като унищожава свободните радикали и по този начин почиства организма от токсини и вредни вещества на клетъчно ниво.

- Освен това има положителен ефект върху кожата ни, тъй като премахва токсините от тялото, което почиства и подхранва кожата и възстановява естествената й устойчивост. Ваните с морска сол ще направят кожата ви по-мека, по-мека, еластична и значително по-устойчива на външни вредни агенти.

- Морската сол е богата на витамини и минерали, необходими за здравето на нашите клетки. По този начин солта ще подобри клетъчния метаболизъм, което ще стимулира кръвообращението и ще поддържа правилния поток на течности през клетките.