През лятото на 1908 година в югоизточния ъгъл на градината „Цар Симеон” по проект на архитект Никола Лазаров е построен Военният клуб или както го наричат тогава – Офицерското събрание. Особено внушителна е лицевата част на сградата с една централна и две странични кули, с кокетен балкон над входа.

Освещаването на сградата става на 24 септември 1908 година, когато два дни след обявяване на Независимостта, българският владетел цар Фердинанд пристига в Пловдив. Неописуем е възторгът на жителите на бившата столица на Източна Румелия, защото градът вече „законно” е част от българското Царство.

Официалното откриване на Военния клуб се случва с елегантен офицерски бал за посрещане на 1909 година и скоро се превръща в символ на светския живот. За жалост сградата не остава дълго в това свое великолепие. При пожар през 1927 година е почти напълно унищожена и ремонтирана по проект на архитект Христо Пеев, като покривът й става двукуполен. Пловдивското земетресение през 1928 година срутва сградата до основи. При подновяването й по проект на архитект Стойко Стойков тя придобива днешния си вид.