През 565г. за първи път се съобщава за чудовището от Лох Нес. Тогава монах твърди, че е бил нападнат от него. 

Легендите за Неси отново нашумяват през 1933 година, когато няколко души твърдят, че са го видели. Според някои чудовището е воден динозавър, други считат, че е гигантска змиорка, есетра, или пък дори тюлен. Трети смятат, че всички случаи, в които то е забелязвано, са свързани с липса на видимост или пък илюзия. 

Най-известната снимка, на която се твърди, че е заснето, е публикувана в Дейли Мейл през 1934; авторът ѝ е Робърт Кенет Уилсън. Оттогава има много очевидци, които твърдят, че са виждали Неси. Много от тях са фалшиви. Неси представлява интерес дори и за учените, но дълбочината и условията в езорото Лох Нес възпрепятстват неговото проучване. 

През 1642г. английският крал Чарлз I изпраща армията си срещу пуританските сили на Парламента на Англия, с което започва Английската революция. Тя завършва с падането на краля и неговата екзекуция. Сложен е край на абсолютната монархия и от 1649г. до 1660г. Англия е република, но след това монархията е възстановена. 

През 1849 година за първи път в историята са хвърлени бомби от въздуха. Тогава австрийските войски бомбардират от безпилотни балони жителите на Венеция по време на Венецианското въстание за независимост.

През 1864 г. дванадесет нации подписват първата Женевска конвенция – учредени са Червеният кръст и Червеният полумесец.

 

Началото на компанията "Кадилак" е поставено от Хенри Лейланд през 1902 година. От 1909 година компанията е собственост на General Motors. Луксозните возила са предназначени предимно за пазарите в САЩ и Канада. В Щатите марката се е превърнала в синоним на високо качество и престиж. 

През 1968 г. папа Павел VI пристига в Колумбия на първото посещение на глава на Римокатолическата църква в Латинска Америка.

Роден е бившият президент на България Петър Младенов. Рожденни дни празнуват тенисистът Матс Виландер, пловдивският футболист Костадин Дяков и британската певица Дуа Липа.


Петър Младенов