На днешната дата през 1970г. Пол Маккартни обявява официално разпадането на Бийтълс. Групата е считана за една от най-великите в света за всички времена. 

Разединението в групата започва още от септември 1969г., когато Джон Ленън обявява пред групата, че напуска. През 1970г. Пол Маккартни официално обявява разпадането на групата и обявява, че ще започне солова кариера. 

Четиримата членове на групата Джон Ленън, Пол Маккартни Джордж Харисън и Ринго Стар стартира солова кариера. През 1980г. Ленън е убит от вманиачен фен, а Харисън умира от рак през 2001г. 

През 1912г. от английското пристанище Саутхямптън потегля корабът Титаник. Един от най-модерните кораби за времето си пътува за Ню Йорк, но не достига до САЩ. На 14 срещу 15 април корабът се сблъсква с огромен айсберг. Корабът потъва за по-малко от три часа, а на борда в този момент има 2207 пасажери и екипаж, а жертвите са 1502. Потъването на Титаник е най-голямата морска катастрофа с най-голям брой жертви за времето си, а в момента е петата. През 1997г. режисьорът прави филм за Титаник и той се превръща в един от най-касовите филми за всички времена, а главните роли са поверени на Леонардо Ди Каприо и Кейт Уинслет. 


Титаник

През 1913г. в полето до Руски паметник в София е основан вторият най-стар футболен клуб в България - Славия. "Белите" са най-старият столичен футболен отбор.

През 1957г. Суецкият канал е отворен за всички кораби, след като цели три месеца е бил затворен. 

През 1979г. в 20:34г. московско време е изстрелян космическият кораб Съюз-33, който лети първият български космонавт Георги Иванов. Иванов на кораба заедно с руснака Николай Рукавишников. При кацането обаче се случва авария в кораба, но двамата оцеляват и се завръщат успешно на Земята. През 1988г. в космоса излиза и Александър Александров, който става вторият и за момента последен български космонавт. 

През 2010г. край Смоленск, Русия се разбива полски самолет Ту-154. Загиват 96 пътници, а след тях е полският президент Лех Качински. И до ден днешен има много спорове и неясноти относно катастрофата. Полските власти обвиняват Русия, че е свалила самолета. Това е втора самолетна катастрофа през 21-и век, в която загива европейски лидер. През 2004-а година в самолетна катастрофа загива македонския президент Борис Трайковски. 

Днес се навършват 138 години от рождените на българския археолог, държавник и бивш министър-председател Богдан Филов. Филов е министър-председател на България от 1940 до 1943, а след смъртта на Цар Борис III заедно с Кирил Преславски и ген. Михов става регент на непълнолетния цар Симеон II. След идването на комунизма е арестуван и осъден на смърт от Народния съд, присъдата е изпълнена на 2 февруари 1945г.

През 2018-а година умира един от най-големите български композитори Тончо Русев.


Богдан Филов