Неведнъж Симеон Сакскобургготски се е шегувал, че има пълен футболен отбор с внуци. И това не е просто шега - те действително са точно 11 на брой, пръснати в момента на три различни континента на планетата. Но заради различните ангажименти събира цялото си семейство много рядко. За последен път - на 70-годишнината си през юни 2007 г. Вероятно тази година на следващата кръгла годишнина ще покани отново всички деца, снахи, зет и внуци, разказва 168 часа.

Първородният син на починалия през април 2015 г. княз Кардам Търновски - деветнадесетгодишният Борис, кръстен на прадядо си, е носител на династическите права на рода Сакскобургготски след смъртта на баща си през април 2015 г.

Ако някога България отново се върне към монархическото държавно устройство, той ще бъде цар след Симеон Втори. Освен носител на династическите права Борис ще наследи от дядо си и прословутите имоти, които дядо му губи един след друг в съдебни дела с държавата. Вероятно заради специалното му положение между всичките 11 царски внуци само Борис носи българско име За разлика от него най-малкият - Симеон Хасан, е кръстен и на дядо си, и на покойния марокански крал. Както повелява традицията на рода, престолонаследникът е титулуван княз Търновски, както беше и баща му, както са били и дядо му Симеон, и прадядо му Борис, преди да бъдат коронясани.

 Младежът вече гради мечти за бъдеща политическа кариера, твърдят запознати. Не било случайно, че той изкара кратък стаж в австрийския парламент, след като учи един срок в международното училище в градчето Сент Гилген в близост до Залцбург, Австрия. Годишната такса там е 2500 евро, а престоят в общежитие варира от 43 000 до 54 500 евро. За учениците, които са на квартира извън учебното заведение, таксата е от 23 000 до 34 500 евро.

В това училище Борис се запознава и учи с дъщерята на бургаския бизнесмен Динко Динев - Александра. Преди да замине в Австрия, той е завършил Европейския колеж в Мадрид. Обучавал се е и в колежа “Уимбълдън” по изящни изкуства в Лондон. Сега се е върнал в родния си Мадрид. Според запознати се е ориентирал към политическите науки. Никой от екипа на Симеон Сакскобургготски обаче не го потвърди. Борис е силно впечатлен от избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ и не пропускал да осмее действията му пред приятелите си, разказват запознати.