Кът за красиви есенни снимки създадоха децата от ПГ„Петър Парчевич" и ОУ "Христо Ботев" в Раковски. Изрисуваните тикви, букети от жълти, червени и кафяви листа, царевица, слънчогледи и балите със сено са подредени в Приказната гора – в парка пред градския стадион. Около тях „се разхождат” таралежи от шишарки, а сламен човек „свири” на китара. Учениците са осигурили и пънчета за сядане, както и трон за сефлита.

„Нека се усмихнем и се насладим на красотата на есента!”, приканват децата.

Приказната гора се намира само на 20 минути с кола от Пловдив. В нея оживява приказен свят с образи на герои от творби на известни и обичани български автори. Всеки кът има табела със самата приказка, фигури в реални размери на персонажи и атрибути от разказите.

Гората е създадена преди повече от три години, като първоначално в нея са представени три приказки - „Дядовата ръкавичка“, „Косе Босе“ и „Житената питка“. Постепенно паркът е обогатен с нови и нови приказки и вече има „Неволята и лошата дума“, „Старият елен и малкото еленче”, „Тримата братя и златната ябълка, разказът „Серафим“.