Верижна катастрофа стана преди минути на 112-ти км на АМ „Тракия“, на разклона за село Цалапица. В мелето са участвали четири коли, има и пострадали.

Очевидци винят екип на полицията. Според тях версиите са две. Едната е, че униформени са спирали коли за проверка на аутобана и това е довело до инцидента. Другата – че са преследвали криминално проявен. И при двата случая обаче полицейският екип е действал неправомерно, смятат хората.

„Всичко се случи много бързо. Изключително уплашени сме. Шофьорите преди нас явно не успяха да реагират и няколко коли се удариха една след друга”, разказа пред TrafficNews млада жена, която е станала участник в мелето.

 

Според официалната информация от полицията, инцидентът се е случил в  рамките на специализирана полицейска операция. Около 9 ч. тази сутрин служители на областната дирекция на МВР подали сигнал за спиране на лек автомобил „Фолксваген“, пътуващ в посока Бургас. Вместо да се подчини на полицейското разпореждане, водачът подал газ и продължил по пътя си.

В района на 112-ти км „Фолксваген“-ът преминал между два успоредно движещи се автомобила и блъснал единия от тях. От удара колата е смачкана, а по първоначални данни в нея има сериозно пострадала жена, която предстои да бъде извадена с помощта на специализирана техника на пожарната.

На място е задържан шофьорът на „Фолксваген“-а.

До отработване на случая е затруднено движението в участъка на катастрофата. Автомобилите се пренасочват от 90-ти км през Пазарджик, преминават през Пловдив и се връщат на магистралата.