Въпреки проливните дъждове в България през последното денонощие, повече от 3 километра опашка от чакащи автомобили се извива на ГКПП „Маказа” към този момент. Това споделят в социалните мрежи пътуващи към южната ни съседка.

Трафикът в посока Гърция е изключително интензивен още от ранните часове на днешния ден, макар вече да е месец септември. Причината - много хора ли сливат уикенда с предстоящия почивен ден на 6 септември. Обикновено тапите се разсейват най-късно до обяд, споделят пътуващите. Към настоящия момент обаче опашката почти не се движи и хората са изнервени. Не малко пътуващи към южната съседка споделят, че ще изберат пътя през Златоград.

Преминалите на гръцка територия през „Маказа” пишат, че са прекарали на границата почти час. Други, които са на границата след 8:00 часа казват че преминаването отнема близо 2 часа. Чакащите автомобили са предимно с българска регистрация, но има и доста румънски автомобили.

Традиционно летните уикенди започва с километрични опашки на граничните пунктове към Гърция , и въпреки лошото и тази седмица това не прави изключение. Лятото вече е към края си и много хора са решили да се възползват от последните слънчеви лъчи по гръцките плажове, сливайки почивните дни.

Припомняме, че турският граничен пункт с България "Капъкуле" беше затворен за леки автомобили за три часа след порой миналата нощ.