18-годишно момче е в болница след тежката катастрофа, станала в село Калековец. Както TrafficNews съобщи, инцидентът е настъпил снощи около 20:00 часа. Единият от автомобилите е такси, като щетите по двата автомобила са изключително сериозни.

Тежка катастрофа край Пловдив! Две коли са смачканиУдарът е станал на главния път на село Калековец

Жълтата кола е била управлявана от 49-годишен мъж. На кръстовището на главния път той отнел предимството на лека кола фолксваген като не спрял на знак "STOP" и последвал сблъсъкът.

Зад волана на втората кола е бил 36-годишен мъж и негов 18-годишен спътник. Двамата са били откарани в болница. След преглед тийнейджърът е оставен под лекарско наблюдение.

Междувременно на водачите е направен тест за алкохол, който е бил отрицателен.

Според очевидци и двете коли са били смазани. Те са се движили с висока скорост.

За подробности около още един пътен инцидент научи медията ни. Става дума за каскадата, станала на булевард „Копривщица”. Припомняме, че инцидентът настъпи на 26 декември, минути след 20:00 часа. Лека кола се оказа по таван след загуба на управление над возилото.

Кола се обърна по таван на голям пловдивски булевардНа мястото има екипи на полицията, пожарна и линейка

По данни на МВР, зад волана на мерцедеса е бил 21-годишен младеж. Той е бил сам в колата, която заради загуба на управление поднесла, качила се на тротоара, забила се в дърво и след това се преобърнала.

21-годишният шофьор не е пострадал. Няма алкохол и наркотици.