Катастрофа стана около обяд на кръстовището между булевард „Васил Априлов” и Пещерско шосе. Две коли са се ударили, като причината – отнемане на предимство и преминаване на червено.

Лека кола БМВ се е забила странично в джип, като последният е преминал на червен сигнал.

„Водачът мина пред мен, засече ме и го ударих. Карах бавно, все пак бях с 5-годишния ми син и жена ми. Щетите не бяха сериозни, нямаше пострадали. Шофьорът ми заяви, че аз съм виновен, тъй като е трябвало да го изчакам да мине наляво. Междувременно повика майка си. Дамата дойде, снима и се представи за водещ журналист в местна медия. Заяви, че ще съжалявам и ще ме разкатае”, оплака се шофьорът на БМВ-то пред наш репортер.

Христо е повикал полиция, тъй като е имало спор за вина. На място униформените са поканили водачите да посетят Второ районно, където е била изяснена ситуацията.

„Въпросната жена е написала статия, че съм нервак и съм фучал с висока скорост. В статията е вписала, че има стотици свидетели, но камерите говорят друго. Съставен бе акт на другия водач. Притежавам протокол от обработеното произшествие, това е официален документ и според който, не аз съм преминал на червен сигнал”, допълни Христо.

Думите му се подкрепят от протокола, който предостави до медията ни.