Всички шофьори да получават уведомление преди изтичането на винетката им. Това решиха депутатите на второ четене с промени в Закона за пътищата. 

Депутатите приеха със 170 глас „за“ на второ четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за пътищата, изготвен от ПГ на ГЕРБ, БСП и "Възраждане".

„Законопроектът дава възможност на лица, закупили електронни годишни и тримесечни винетки, да могат да бъдат уведомявани 14 и 2 дни преди изтичането на винетките чрез мейл на електронна поща или съобщение на телефона“, заяви Богомил Петков от „Продължаваме Промяната“.

„С промените се въвежда решението недължимите платени такси да могат да се върнат в рамките на 5 работни дни по банков път или по каса, като гражданите трябва само да го заявяват пред органа от АПИ. Проблем има обаче с несъбираемостта на глобите, защото то е по-голямо от плащането на глобите, така че може да се мисли за одит на „ТОЛ-БГ“, коментира и Настимир Ананиев, също от ПП. 

С приетите промени от 1 юни 2023 г. всички шофьори ще разбират, преди да им изтече винетката. Това ще става с имейл, по телефона или с кратко съобщение в зависимост от това какви данни е оставил клиентът.