Шофьор на междуградски автобус рискува живота на десетки пътници и други участници в движението край Пловдив. На видеото изпратено от читател на TrafficNews се вижда как рейсът предприема изключително рисково изпреварване преди завой, на място с непрекъсната линия.

В следствие на ограничената видимост, шофьорът едва на „изхвърля” от пътя друг автомобил, за да избегне челен сблъсък с насрещнодвижещото се превозно средство.

Действието се развива в следобедните часове на неделния ден, на пътя Поповица – Пловдив. Трасето е изключително опасно и ежеседмично там стават тежки катастрофи, включително и със загинали.

„За мен този човек е за затвор”, коментира авторът на видеото.

Припомняме, че само преди 20 дни, лек автомобил се обърна в Поповица, а при последната тежка катастрофа край селото, при челен сблъсък в началото на февруари загинаха двама души. Други двама пострадаха сериозно и бяха транспортирани към пловдивска болница.

Катастрофа в село край Пловдив, кола се обърна по таванПо първоначални данни няма сериозно пострадали

Тежка катастрофа с две жертви и двама ранени затвори пътя Пловдив-ХасковоЧелно са се сблъскали два автомобила, като единият е излетял от пътното платно