Десет нарушители на пътя са хванати по време на акция на пътя от петък до неделя в Пловдивско. Седем от извършителите са засечени зад воланите след употреба на алкохол, а останалите трима – под въздействие на наркотични вещества. В Старосел хисарски полицаи установили 39-годишен да управлява „Мазда“ с 2,8 промила. Около 2 промила апаратите отчели при тестване на 29-годишен водач на „Шкода“ в село Ведраре и 30-годишен шофьор на „Фолксваген“ на ул. „Кукуш“ в Пловдив.

Пак в града под тепетата, на бул. „Васил Априлов“, 36-годишен управлявал „Мерцедес“ с над 1,2 промила, а в Стамболийски 58-годишен се бил качил във „Фиат“ с близо 1,7 промила. В Асеновград и Ръжево Конаре над 1,5 промила били алкохолните проби на 52-годишен водач на „БМВ“ и негов 34-годишен колега с „Мицубиши“. Междувременно с „Фолксваген“-и в Марково и пловдивските квартали „Столипиново“ и „Тракия“ са задържани дрогирани мъже на 30, 31 и 27 години. 

Междувременно 26-годишен жител на Баня бе задържан за притежание на наркотици. В събота мъжът бил засечен от хисарски полицаи да управлява лек автомобил „Мерцедес“ и при последвала проверка от него са иззети две топчета суха зелена листна маса. В условията на неотложност бил претърсен и ползван от 26-годишния частен имот в село Борец, където униформените открили пакет със същото съдържание. Експертна справка показала, че иззетото вещество е марихуана с общо тегло над 350 грама. Мъжът е арестуван за 24 часа.