Знаете ли, че е забранено да завиете наляво по западното платно на бул. „Копривщица” след прелеза на Пещерско шосе? Пътен знак поставен точно след релсите задължава шофьорите да карат направо или надясно веднага след него, сигнализира читател на TrafficNews.

Точно преди прелеза на бул. „Пещерско шосе” и кръстовището с източното платно на бул. „Копривщица” има поставен същият знак, но там той е сложен правилно, тъй като действително е забранен левият завой преди прелеза.

Справка на медията ни показва, че неправилната табела даваща задължително предписание на водачите е поставена там още откакто имаше временна организация на движението, заради ремонт, през лятото на 2021 година. Въпросът е как от тогава знакът е забравен и не е премахнат до настоящия момент, при условие, че е поставен върху стария?

От ОП „Организация и контрол по транспорта“ направиха проверка, която констатира, че действително към настоящият момент, знакът е поставен неправилно и увериха, че ще бъде премахнат още днес.

В социалните мрежи дори има твърдения, че от Пътна полиция са санкционирали водачите, завивали " неправилно".  От пловдивския КАТ обясниха, че предвид неправилното поставяне на знака, ако има санкционирани шофьори за направен забранен ляв завой, то те могат да подават жалби и възражения, които ще бъдат своевременно разгледани и взети под внимание.