Пловдивчанин пътува всекидневно по АМ "Марица" и сигнализира за изключително лош участък от аутобана, в който асфалта буквално пропада, но към момента никой нищо не предпиема за възстановяването му. Мантинелите също на места са повредени, но желание за ремонт няма.
 
"Искам да изкажа крайно възмущение за брутално лошо състояние с дупки в дясна лента на АМ "Марица" между 29 и 30-ти км. в двете посоки. Там бе затворено с табелки и магистралата се превърна цял километър в първокласно шосе и се затруднява движението към едно от най-натоварените ГКПП - "Капитан Андреево". Вече трета седмица минавам от там по два пъти дневно и нищо не се прави, за да се отремонтира. На този участък изобщо не се работи", написа Васил Гатев до TrafficNews.
 
Предвид това, че пътят е изключително важен за международния трафик, а и става доста натоварен през летните месеци, заради пътуванията към южните ни съседки Гърция и Турция, пловдивчанинът смята, че трябва да се обърне спешно внимание за възстановяването му, преди магистралата тотално да пропадне.
 
"Срамно е да се затвори нещо за ремонт и да не се работи! Това ли е решението за проблема на АМ "Марица"?! - Да се направи на първокласен път вместо да се отремонтира ли?! И времето е меко и става за ремонт, но желание и работници няма! Вземете мерки! Срамно е да плащаме данъци и винетки и да ни ограничавате да караме на първобитни пътища", допълни още той.