Паркингът пред хотел „Тримонциум“ в Пловдив ще бъде затворен от днес, съобщават от ОП „Паркиране и репатриране“. Причината е подмяна на настилката, която е част от големия проект за реконструкция на площад „Централен“.

Припомняме, че съоръжението е едно от най-често използваните в центъра на града. Освен за клиентите на емблематичния хотел, той е достъпен за граждани и често бива използван за престой на туристически автобуси. 

Най-близките обществени паркинги, достъпни за гражданите, се намират на улиците „Иван Вазов“, „Съборна“ и „Мортагон“. Техният капацитет обаче е ограничен, а достъпът на високогабаритни превозни средства е практически невъзможен.

Както вече стана ясно, реконструкцията на централния площад трябва да бъде завършена преди края на кметския мандат.

Предаваме големите проекти готови, аз ще си свърша нещата, които съм започнал – площад „Централен“ и галерията на „Гладстон“, коментира преди няколко дни кметът Иван Тотев.

Иван Тотев: Пловдив може да тегли и 150 млн. лева заем, но новият кмет ще решиПри огромен интерес мина общественото обсъждане за тегленето на кредит за 3 паркинга и подлеза на Чифте баня